MONGOLIE

Als u toch met de Transmongolie expres in Ulaan Baatar bent aangekomen of hier naar toe bent gevlogen loont het absoluut de moeite in dit land enige tijd te verblijven. De hoofdstad is interessant en in de nabije omgeving is er een prachtig natuurpark waar u in een traditionele yurt kunt overnachten. 

Wilt u nog meer zien? Dan kan: er zijn speciale tochten mogelijk die u naar het noorden van het land brengen of naar de Gobi woestijn in het zuiden. U maakt dan ook het dagelijks leven mee van de nomaden.

Mongolië: Terelj National park (4-daagse individuele rondreis)  v.a. € 199,00 (2020)

Inbegrepen: transfer naar het fraaie park vanuit Ulaanbaatar (ca. 80 km), 3 nachten verblijf in een mooi gelegen yurt op basis van volpension en retourtransfer

Opties: bezoek aan het grote ruiterstandbeeld van Djenghis Khan, een paardrijtocht in het park, een jeeptour in het park

 
Mongolie is een land van uitgestrekte leegte en rust. Het land dat bekend is om de aldaar nog altijd populaire krijgsheer Genghis Khan. Kamelen die door de Gobi woestijn trekken en kuddes wilde prezwalsky paarden die over de steppes galopperen. In Mongolië bezoekt u in de hoofdstad Ulan Baatar natuurlijk het Gandan klooster, centrum van het Mongoolse Boeddhisme. Ook bezoekt u het natuur historisch museum met de beroemde dinosaurus skeletten en ontdekt u per jeep of te paard het beschermde natuurgebied Terelj dat zo'n  80 kilometer buiten de hoofdstad ligt en waar u in een traditionele yurt (of ger) overnacht. Die overigens best comfortabel is.  Meer informatie? Vult u svp. onderstaand formulier in en stuur het op.  Overigens kunt u ook langere trekroutes volgen: de Groene Route in het noorden en de Gobi Route in het zuiden.

naddam festival

Sinds het uitroepen van de Mongoolse republiek wordt het Naadam Festival elk jaar gehouden op 11, 12 en 13 juli in en rond de hoofdstad Ulan Baatar.  Op deze drie dagen vieren de Mongolen vol overgave het jaarlijkse Naddam Festival. Uit alle hoeken van het land komen mensen, veelal in hun traditionele kledij, naar de hoofdstad Ulan Baatar om deel te nemen aan de festiviteiten. Op het programma staan vooral het traditionele boogschieten, worstelen en paardrijwedstrijden. Beleef ook de eeuwenoude tradities van het trotse Mongoolse volk. We kunnen kaarten voor u regelen op een overdekte tribune. Maar wacht u niet te lang met boeken want het is druk in deze tijd. Stuurt u svp. een berichtje voor meer informatie.

bouwsteen gobi-woestijn: 10 daagse jeeptocht va 899 euro (prijs 2020)

Reisomschrijving

Het uitgestrekte, weidse land dat bekend staat om haar verleden met Genghis Khan die in de dertiende eeuw het continent veroverde. Véél mensen weten het misschien niet maar het Mongolië is een van de mooiste landen ter wereld. Met een inwonersaantal van ongeveer drie miljoen mensen en een oppervlakte van vijf keer Duitsland bestaat er bijna geen groter contrast met het dichtbevolkte Nederland. Vanuit Ulaanbaatar voert de jeep-tocht zuidelijk richting de Gobi, een reis van bijna 2000 km die u in ruim een week aflegt. U maakt kennis met de natuur en cultuur van het weidse Mongolië. De reis gaat zuidelijk naar de Gobi woestijn via Yolym An, de Flaming Cliffs en verder richting de vroegere hoofdstad van Dzenghis Khan: Kharhorin met het klooster Erdene Zuu. U kunt op zoek gaan naar dinosaurusskeletten in de Mongoolse Gobi woestijn en wandelen langs de prachtige bergmeren in het Acht Meren gebied. Naast al het natuurschoon zorgt de hoofdstad Ulan Baatar voor een interessante afwisseling. De in een dal gelegen hoofdstad ademt her en der de Sovjet geschiedenis maar is daarnaast een erg dynamische en levendige stad. 
Deze reis is inclusief:
-     2 overnachtingen in een hotel/appartement inclusief ontbijt     
-     7 overnachtingen in een ger bij nomaden families of meegenomen tent                                    
-     volpension tijdens de tour (ontbijt, lunch en diner) soms bij nomaden, soms in een restaurantje. 
-     Engels sprekende chauffeur/gids
-     Entrees van nationale parken
-     vervoer met een Russische minibus of 4x4 Jeep 
-     tent, slaapmat, kookgerei, stoel en tafel etc.
-     slaapzak / dekens
-     kaarsjes / hout voor op de kachel (in de winter zijn ook kolen beschikbaar)