REISWIJSNEUZEN

Wil je ook een onvergetelijke Trans Siberië trip maken? Kijk dan eens bij Mevo Reizen. Zij snappen wat wij backpackers willen: een vette, onvergetelijke ervaring – weg van de gebaande paden: overnachten bij Russen thuis en aldaar bakken in een Russische Sauna (Banya), paardemelk proeven tijdens een kameeltocht over de Mongoolse steppen en een paar dagen hiken over de ruïnes van de Chinese muur. En tussendoor maak je de treinrit van je dromen met die bijzondere uitzichten die kenmerkend zijn voor Rusland, Mongolië en China. Je kunt bij hen terecht voor de Transmongolië Express, de Himalaya Express, de Zijde Route en de Transsiberië Express en je stelt er – zoals wij deden – je eigen route samen. 

LUXE KAN OOK

Wij, echtpaar, hebben via Mevo Reizen de beroemde Tsarengoud expres geboekt. Het was niet goedkoop maar wat een fantastische ervaring hebben we gehad. De trein bleef de hele route bij ons en we werden uitgebreid in de watten gelegd. Het eten in de fraaie restauratiewagon was top met een uitstekende bediening. En wat hebben we veel gezien op de route van Moskou naar Beijing. Wij vonden ook Kazan een hoogtepunt en daar stopt de gewone transsib niet. Kortom, wij kunnen hier nog jaren van nagenieten. 

BAM ONTDEKKEN

Wij reisden zomer 2017 individueel over de BAM-spoorlijn. De reis was op ons verzoek helemaal uitgestippeld door Bert van Mevo Reizen. Het was uitstekend geregeld. We vlogen naar Krasnojarsk en vandaar reisden we per trein over de BAM spoorlijn met vele stops waarvan Severobaikalsk, Tynda, Komsomolsk het interessantst waren. Daarna reisden we nog verder naar Chabarovsk. De lange treinreis was enigzins saai maar de vele ontmoetingen met reizigers en inwoners maakten de reis uniek. We hebben veel geleerd van de BAM geschiedenis en mooie foto's gemaakt.