RIVIERCRUISE RUSLAND

In Rusland kunt u behalve uitstekend met de trein reizen ook diverse riviercruises maken, bijvoorbeeld van Moskou naar Sint Petersburg of vice versa of van Moskou naar het zuiden over de Wolga naar bijvoorbeeld Astrachan of Rostov. Ook in Siberië kunt u cruises maken zoals over de Lena rivier.

Onderstaand een 12-daags programma van Moskou naar Sint Petersburg. Informatie kunt u aanvragen middels het bijgaande formulier.

RIVIERCRUISE CHINA

In China is een riviercruise over de Yangze rivier een belevenis. Door prachtige natuur maakt u een tocht van enkele dagen waarbij u ook de inmiddels befaamde 'Drieklovendam' aandoet. Zie voor een programma hierna.

 

REISPROGRAMMA 4-daagse RIVIERCRUISE OVER DE GELE RIVIER IN CHINA

Dag 1: aankomst in de stad Chongqing

Dag2: start cruise over de machtige Yangtze rivier (O/L/D)

De boot zal vandaag om 08:00 ‘s ochtends vertrekken en deze dag zult u o.a.  Fengdu aandoen.

Dag 2: De Yangtze cruise, onderweg naar de Drieklovendam (O/L/D)

Vandaag vaart u langs de Qutang kloof en de Wu kloof van de enorme Yangtze rivier. Vervolgens vaart u verder richting de ‘Drieklovendam‘, de grootste dam ter wereld.

U stapt ook nog over op een kleinere Sampan om de Shennong stroom op te varen.

Dag 3: Yangtze cruise en vlucht naar Shanghai (O/L)

Vandaag vaart u verder en komt u aan bij de “Drieklovendam”. Vanaf de plaats Yichang kunt u met ander vervoer verder reizen.

Let op: u kunt deze cruise ook inpassen in een 12-daags programma vanaf Beijing en eindigend in Shanghai (inclusief heen- en terugvlucht; v.a. €2199 pp.)

 

REISPROGRAMMA 12-daagse RIVIERCRUISE MOSKOU - SINT PETERSBURG (v.a. circa €1750 pp. volpension (bij 2personen in 2-pers. hut en afh. van type hut)

Dag 1

Vlucht naar Moskou

 Na ontvangst op de luchthaven volgt de transfer naar uw schip.

Dag 2

Moskou

U maakt kennis met de miljoenenstad Moskou. Tijdens een uitgebreid stadsrondrit ontdekt u het oude stadscentrum en de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder het Kremlin. Daarna volgt een wandeling over het Rode Plein met de prachtige Basiliuskathedraal. Er is enige vrije tijd om op eigen gelegenheid hier rond te kijken, bijv. in het luxe Gum warenhuis. Daarna ziet u het Bolsjoj theater. De lunch is in het centrum. Daarna staat een tour door het Kremlin op het programma waar u ondermeer de Tsarenklok en Tsarenkanon ziet en een van de kathedralen van binnen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de beroemde metro van Moskou waarbij u enkele fraaie stations zult bekijken. Tenslotte komt u uit op de geliefde winkel- en cultuurstraat van Moskou: de Arbatstraat. In de avond zijn optionele excursies beschikbaar, zoals het theater of het circus.
Dag 3

Moskou
Tijdens uw laatste dag in Moskou kunt u optioneel deelnemen aan excursies zoals het klooster van Sergiev-Posad of het Nieuwe Maagdenklooster of voor de museumliefhebbers de Tretjakov galerij. U kunt ook zelf Moskou verder ontdekken.

Dag 4

Uglich

Als de boot is gaan varen passeert u een indrukwekkend sluizensysteem waarna u aankomt in Uglich, een 850 jaar oud stadje. Hier brengt u een bezoek aan het Kremlin en de Kerk der Verrijzenis waar een mannenkoor Russische liederen ten gehore zal brengen. Daarna volgt een bezoek aan de Sint-Dimitrius Bloedkerk, gebouwd op de plek waar de zoon van Ivan de Verschrikkelijke werd omgebracht. Nog enige tijd gelegenheid om zelf verder te kijken in dit plaatsje.
Dag 5

Yaroslavl
Vandaag komt u aan in Yaroslavl, in de 11e eeuw gesticht door Prins Yaroslav de Wijze. De vele historische monumenten die u tijdens de stadstour ziet getuigen van de bloeiperiode van deze stad in de 16e en 17e eeuw. U ziet ondermeer het Transfiguratieklooster en de St. Elias de Profeetkerk, bekend van zijn fresco’s. Daarna gaat het naar het 18e eeuwse Gouverneurshuis met een indrukwekkende verzameling kunst. De vrije tijd kunt u gebruiken om de lokale markt te bezoeken.

Dag 6

Goritsy

Niet ver van dit kleine dorp ligt het Kirillo-Belosersky klooster dat een bijzondere rol speelde tijdens het bewind van Ivan de Verschrikkelijke. Het klooster werd een toevluchtsoord voor edelen in de Tijd der Troebelen. Het klooster van Goritsy is een van de oudste klooster en vestingen van Rusland. Tegenwoordig is het in gebruik als iconenmuseum maar het een belangrijk bedevaartsoort gebleven.

Dag 7

Kizhi

Via het Wolga kanaal vaart u richting het klein eiland Kizhi dat in het noorden van het Onega meer ligt. Het eiland is een waar openluchtmuseum met prachtige architecturale voorbeelden uit de verschillende Russische regio’s. Zo ziet u ondermeer windmolens, kerken, schuren en typische houten huisjes. Bijzonder is de uit 1714 stammende Kathedraal der Transfiguratie met zijn 22 koepels en die zonder een enkele spijker is gebouwd.
Dag 8

Mandroga

Tussen het Onega meer en het Ladoga meer stroomt de rivier Svir. Na alle mooie indrukken onderweg is Mandroga de uitgekozen plaats om heerlijk tot rust te komen tussen het natuurschoon. Desgewenst kunt het dorpje intrekken om de mooi gekleurde houten huisjes die volgens Russische traditie zijn gebouwd te bekijken. U kunt ook een van de vele wodka’s proeven in het wodkamuseum.

Dag 9

Sint-Petersburg

Aankomst in de stad der tsaren. Tijdens de stadsrondrit komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden, pleinen en monumenten. Zo ziet u de imposante Sint-Isaac kathedraal, de pantserkruiser Aurora en de beroemde Hermitage. U bezoekt de Petrus en Paulusvesting, waar Peter de Grote na zijn verblijf in Nederland begon te bouwen aan St. Petersburg. De lunch gebruikt u in een centraal gelegen restaurant. Na de lunch staat het beroemde museum de Hermitage, dat gevestigd is in het voormalige Winterpaleis van de tsaren, op het programma. U ziet een enorme collectie kunst zoals van Rembrandt, van Gogh, da Vinci en Michelangelo. Na de rondleiding door de gids bent u vrij om het museum op eigen gelegenheid verder te bekijken.

Dag 10

Sint-Petersburg
In de ochtend bezoekt u het voormalige barokke zomerpaleis van Katharina de Grote in het tsarendorp Tsarskoje Selo, zo’n 30 kilometer buiten St-Petersburg. U bezoekt diverse vertrekken met decoratieve kunst, meubilair en meesterwerken. De bijzondere barnstenen kamer kent maar liefst zes ton fijngeslepen barnsteen. Het paleis werd gebruikt voor officiële staatsontvangsten.

Dag 11

Sint-Petersburg

Vandaag laat u de stad opnieuw achter u en vertrekt u naar het Peterhof, gelegen aan de Finse Golf op zo’n 25 kilometer van Sint-Petersburg. Het paleis, dat ook wel het Versailles van Rusland wordt genoemd, wordt gerekend tot een van de mooiste Europese paleizen. Het is een goed voorbeeld van de 18e en 19e eeuwse Russische artistieke architectuur. U bezoekt de wereldberoemde paleistuinen die tot aan de Finse Golf reiken. Er zijn meer dan 150 fonteinen met in goud vergulde sculpturen in diverse vormen en stijlen en enkele monumentale watervallen.

Dag 12

Sint-Petersburg

In de ochtend bent u vrij om Sint-Petersburg zelf te ontdekken en bijvoorbeeld te gaan winkelen in de bekende Nevsky Prospekt of een boottocht te maken door de grachten. Na afsluiting van de mooie reis volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vertrek.

 

Inbegrepen:

  • Lijnvlucht naar keuze vanaf Amsterdam of Dusseldorf
  • Luchthavenbelastingen en toeslagen
  • Transfers van de luchthaven naar het schip en vice versa
  • Beschreven vaarprogramma
  • Alle overnachtingen aan boord van het ms Chernichevsky of ms Shashkov
  • Verblijf aan boord op basis van volpension
  • Lunches in Moskou en St. Petersburg volgens programma
  • Deskundige Nederlandstalige gids gedurende de gehele cruise
  • Alle vervoer ter plaatse
  • Alle excursies zoals omschreven inclusief de entreegelden

 Exclusief:

 Visumverzorging Rusland en Fooien